Ik heb een lening bij Becam, een dochteronderneming van DSB. Wat gebeurt er met mijn lening?

Posted on okt 13, 2009 by admin in Lenen | 0 Comments

DSB is failliet, dus Becam ook. De lening blijft echter bestaan evenals de voorwaarden. De lening wordt dan waarschijnlijk overgenomen door een andere partij.

Wat merkt u als klant van een verkoop van Becam?
De kans is groot dat u er weinig van merkt: u moet gewoon iedere maand uw afgesproken maandbedrag betalen en aan uw verplichtingen blijven voldoen. Dat heeft u immers zo afgesproken, en dat de eigenaar van uw contract een andere bank wordt maakt daarbij geen verschil.

Belangrijk is nog wat er gebeurt als u naast een lening ook spaargeld heeft bij DSB Bank. Volgens de depositogarantieregeling van De Nederlandsche Bank (DNB) mogen deze bedragen namelijk met elkaar verrekend worden, voordat er een uitbetaling vanuit de garantieregeling gedaan wordt. Heeft u een lening van € 20.000 bij Becam, en een spaarrekening met € 5.000 bij DSB Bank – dan houdt verrekening in dat u een lening van € 15.000 overhoudt en het spaargeld niet van DNB terugkrijgt. Of deze verrekening ook zo zal plaatsvinden is afwachten.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>