Vier onderzoeken naar ondergang DSB

Posted on okt 19, 2009 by admin in Laatste Nieuws | 0 Comments

DSB Bank is failliet verklaard, maar daarmee is de kous nog niet af. Er lopen of komen in ieder geval vier onderzoeken naar de gang van zaken rond de ondergang van de bank.

De AFM liet weten dat het onderzoek dat al liep naar de praktijken van de bank, doorgaat. De AFM hoopt dat onderzoek voor het eind van het jaar af te ronden.

Door vele klachten van de consumenten over de producten en adviezen van DSB was het onderzoek in maart begonnen.

Ondertussen heeft minister Wouter Bos aangekondigd dat de AFM zelf ook onderwerp van onderzoek is, evenals de andere toezichthouder DNB. Ook komt er een onderzoek naar de rol van de bestuurders en oud-bestuurders van DSB Bank.

Tenslotte doet de rijksrecherche onderzoek naar een mogelijk lek bij Financi├źn of de DNB waardoor de penibele situatie van DSB op straat kwam te liggen en mensen nog massaler hun geld weghaalden bij de bank dan al het geval was na de oproep daartoe van Pieter Lakeman.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>