Kamer heeft vele vragen over neergang DSB

Posted on okt 15, 2009 by admin in Laatste Nieuws | 1 Comment

De Tweede Kamer debatteert vandaag met minister Wouter Bos van Financiën over de ondergang van DSB Bank. De partijen willen weten of de toezichthouders niet eerder hadden moeten ingrijpen en hoe het mogelijk is dat de wankele positie van de bank vroegtijdig in de media terechtgekomen is.

”Er zijn honderden vragen te stellen”, aldus PvdA-Kamerlid Mei Li Vos. PvdA en SP vroegen ook om opheldering over berichten dat oud-minister Frank de Grave eerder dit jaar bij DSB is ontslagen omdat hij te lastige vragen over de boekhouding zou hebben gesteld.

Het CDA wil wel een onafhankelijk onderzoek naar de rol van de DSB-bestuurders en niet een door DNB en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat is te veel de slager die zijn eigen vlees keurt, aldus CDA-Kamerlid Elly Blanksma.

De VVD wil een onafhankelijk onderzoek naar alle gebeurtenissen van de afgelopen veertien dagen, en dan met name naar de precieze gebeurtenissen afgelopen zondag toen DNB en Bos overlegden over het lot van DSB.

Oppositiepartij PVV en het Tweede Kamerlid Rita Verdonk willen een parlementaire enquête naar de neergang. Ze willen dat precies duidelijk wordt hoe het heeft kunnen misgaan met de bank en de rol van de toezichthouders daarbij.

Het voordeel van een parlementaire enquête is dat getuigen onder ede kunnen worden gehoord.

1 Comment

Subscribe to the Comments

Trackbacks / Pingbacks

show trackbacks

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>