‘DSB praat met Texaanse Lone Star’

Posted on okt 17, 2009 by admin in Laatste Nieuws | 0 Comments

De laatste strohalm van DSB heet Lone Star. Althans, dat bericht NRC Handelsblad zaterdag op basis van informatie waar de krant over beschikt.

Lone Star, een opkoopfonds uit Dallas, Texas heeft al eerder met dit bijltje gehakt. Zo kocht de investeringsmaatschappij in augustus vorig jaar de noodlijdende Duitse industriebank IKB.

De Amerikanen zochten volgens NRC eerder deze week contact met een zakenbank in Amsterdam over DSB.

Ook het Financieele Dagblad noemt Lone Star als een van de namen die circuleert in de financiële wereld.

GE Financial Service

De Volkskrant schrijft op basis van ‘bronnen in de bancaire wereld’ dat GE Financial Service de meest waarschijnlijke partij is.

Dit is de financiële tak van het industriële conglomeraat General Electric, dat eerder belangstelling had voor het Nederlandse NIBC.

Omschrijving

Lone Star voldoet aan de omschrijving die Dirk Scheringa gaf van zijn potentiële koper: een serieuze partij met genoeg geld die al eigenaar is van meerdere banken in de wereld.

Scheringa kreeg vrijdag van de rechtbank in Amsterdam tot uiterlijk maandagochtend negen uur de tijd om een overnamekandidaat de boeken te laten onderzoeken. Mocht dat op niets uitlopen, dan wordt DSB Bank alsnog failliet verklaard.

Lone Star noemt zichzelf een investeerder die gespecialiseerd is in het opkopen van slechte leningen van banken die in de problemen zitten.

Lone Star heeft 24 miljard dollar aan investeringen uitstaan.

Volle tijd

Scheringa zal in ieder geval de volle tijd die hem door de rechtbank gegund is gebruiken om zijn DSB bank te verkopen. Dat zei woordvoerder Charles Huijskens van DSB Bank zaterdag.

Volgens Huijskens zijn de partijen zaterdag in overleg op het hoofdkantoor van de bank in Wognum. Hij kon niet zeggen wie de beoogde overnamekandidaat is.

”We zullen op zijn vroegst zondag iets horen”, zei Huijskens. De rechtbank gaf Scheringa tot uiterlijk maandagochtend negen uur de tijd om de bank waar hij 100 procent aandeelhouder van is, te verkopen.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>