DSB maakt geen doorstart bij een Nederlandse bank

Posted on okt 16, 2009 by admin in Laatste Nieuws | 0 Comments

Een poging van Dirk Scheringa om zijn DSB Bank onder te brengen bij Nederlandse grootbanken is mislukt.

Dat heeft Scheringa in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt na ongeveer vijf uur onderhandelen op het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank.

Scheringa wilde niet ingaan op de vraag waarom de banken DSB niet wilden redden. ”Dat moet je hen zelf vragen.”

In een verklaring lieten de grootbanken weten dat ”het door de banken gedane voorstel voor versteviging van de liquiditeits- en solvabiliteitspositie van DSB niet haalbaar is”. DNB liet ook weten dat ”een oplossing helaas niet mogelijk is gebleken”.

Scheringa zei nog een laatste strohalm te hebben. Een Amerikaanse partij zou nog belangstelling hebben in een overname. ”Stukken daarover dienen we mogelijk vrijdag in bij de rechtbank”, aldus de topman, die de naam van de instelling niet wilde noemen.

Het gaat volgens Scheringa om een bank met een eigen vermogen van miljarden euro’s, met wereldwijd vestigingen waaronder in Europa.

Niet Scheringa zelf, maar andere bestuursleden van de bank hebben met de Amerikanen contact gehad. Hij sprak van ”een stevige strohalm”. ”Deze bank kan de werkgelegenheid en de spaartegoeden veiligstellen.” De bankdirecteur durfde niet te voorspellen hoe groot de kans is dat de gesprekken met de Amerikaanse partij succesvol zullen zijn. ”Maar we blijven doorknokken.”

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>