Pvda maakt reddingsplan voor Scheringa museum

Posted on okt 29, 2009 by admin in Geen categorie | 0 Comments

Volgens Tjeerd Talsma, de fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Holland, kan het Scheringa Museum voor Realisme mogelijk worden gered.

Talsma heeft hierover de laatste dagen gesprekken gevoerd met de andere partijen in de provincie,  met de curatoren van DSB Bank en met ABN Amro die de collectie in beslag heeft genomen.

De fractievoorzitter roept het college van de provincie op de miljoenen euro’s ”bij elkaar te harken” die nodig zijn om de nieuwbouw van het museum af te maken. Volgens de PvdA, die in het college van gedeputeerde staten van NH zit, hebben de betrokken partijen oren naar het plan.

Volgens het plan zouden de ABN AMRO en minister Ronald Plasterk (cultuur) er voor moeten zorgen dat de collectie bij elkaar blijft. De directie van het museum moet heel snel met alle betrokken partijen om de tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat de toekomstige exploitatie wordt geregeld. Hiervoor moet een financieel consulent in de arm worden genomen.

Tjeerd Talsma stelt overigens ook voor de naam per direct te veranderen in Museum voor Realisme in plaats van Scheringa Museum.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>