Proefproces DSB deposito’s in de maak

Posted on nov 23, 2009 by admin in Geen categorie | 0 Comments

Via advocatenkantoor NautaDulith heeft DNB de gedupeerden-vereniging DSB Deposito’s voorgesteld een proefproces op te starten om te toetsen of de achtergestelde deposito’s van 4000 spaarders bij DSB tóch onder het depositogarantiestelsel vallen.

Dat blijkt uit een brief in bezit van deze krant van advocatenkantoor NautaDulith aan advocaat Willem Jan van Andel, die de gedupeerden-vereniging DSB Deposito’s bijstaat. De juridisch raadsman van DNB stelt in de brief voor dat de vereniging twee spaarders naar voren schuift die met hulp van DNB versneld de gang naar de rechter kunnen maken. De bestuursrechter kan dan definitief oordelen over de vraag of de spaarders in bezit van een achtergesteld deposito bij DSB alsnog een beroep op het depositogarantiestelsel kunnen doen.

DNB zelf claimt er vanuit te gaan dat dit niet het geval is en wijst erop dat in de productvoorwaarden van DSB vermeld werd dat de achtergestelde deposito’s niet onder het garantiestelsel vielen. Volgens Van Andel is dat echter niet doorslaggevend, Europese wetgeving zou ook deze spaarders het recht geven een beroep te mogen doen.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>