Betalingsrekeningen DSB Bank heropend

Posted on okt 29, 2009 by admin in Betaalrekening | 0 Comments

De curatoren van de failliete DSB Bank hebben de betalingsrekeningen van klanten waarop voorheen de betalingen binnen kwamen heropend. Dit hebben de curatoren donderdag laten weten.

De bankrekeningen van DSB Bank waren al enige tijd geblokkeerd. Klanten kunnen nu weer aan hun betalingsverplichtingen aan de bank voldoen.

Door het faillissement waren ook alle automatische incasso’s gestopt. Daarom moeten cliënten de eerste betaling nu weer handmatig doen, aldus de curatoren.

De curatoren zullen deze week iedereen die bij de bank een lening of hypotheek heeft per brief wijzen op de verplichting de betalingen aan DSB Bank te blijven voldoen.

Het faillissement van de bank heeft geen enkele invloed op die verplichtingen, alle contracten met DSB Bank blijven in stand. De betalingsverplichtingen blijven hetzelfde als voor het faillissement, aldus de curatoren.

Onderzoek

Een commissie van vier onafhankelijke deskundigen, onder wie drie professoren, gaat onderzoek doen naar de gang van zaken bij DSB Bank, het optreden van (oud-)bestuurders van de bank en de handelwijze van de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ook moet de commissie de rol van het ministerie van Financiën bekijken en de toezichtsregels. Minister Wouter Bos (Financiën) heeft dat donderdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Hij kiest daarmee alsnog voor één volwaardig onafhankelijk onderzoek. Aanvankelijk wilde Bos nog dat DNB en AFM het optreden van DSB-bestuurders zouden beoordelen.

De commissie bestaat uit professor Michiel Scheltema als voorzitter, en de leden professor Edgar du Perron, professor Kees Koedijk en registeraccountant Leo Graafsma.

No Comments Yet

Be the first to comment.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>